Loading

Biografie

Scroll Down

 

Hallo

 Mijn naam is Inge Scheers

Ik ben afgestudeerd als gegradueerde ziekenhuisverpleegkundige (1989) en als gegradueerde sociaal verpleegkundige (1991).

Mijn interesse in mensen lag aan de basis van mijn studiekeuze.

Doorheen de jaren verfijnde deze interesse zich en werd het meer en meer duidelijk dat ik vooral geboeid werd door het proces waar mensen doorgaan.

Ik begeleid reeds jaren mensen in loopbaankeuzeprocessen (in groep en individueel). Dit is iets wat ik nog steeds doe. Werk is een belangrijk deel van het leven én het hangt samen met zoveel meer. Vanuit deze ervaring groeide mijn verlangen om mij te verdiepen en bij te scholen om op een deskundige manier mensen te kunnen begeleiden vanuit een ruimer, holistisch perspectief.

In 2009 startte ik met de Gestalttherapieopleiding aan het IVC (Instituut Voor Communicatie) te Kortrijk. Dat was het begin van een heel boeiend en intensief persoonlijk groeiproces. Onderweg kon ik praktijkervaring opdoen in een dienst voor geestelijke gezondheidszorg waar ik meer dan een jaar stage liep.   Begin 2014 studeerde ik af als Gestalttherapeut en startte ik met mijn eigen praktijk. Deze combineer ik met mijn vaste deeltijdse job.

Tijdens mijn 4 jarige therapieopleiding heb ik mij ook verdiept in het begrip ‘Support’. Ik ontdekte het belang van afgestemde steun, steun die afgestemd is op jouw noden. Wat zijn jouw noden en hoe kan je op zoek gaan naar steun zowel bij jezelf als in je omgeving?

Als Gestalttherapeut kan ik o.a. gebruik maken van creatieve werkvormen zoals werken met beelden, tekeningen, symbolen, rituelen, dromen, opstellingen en verschillende materialen.

Ik volg regelmatig bijscholingen en volg op regelmatige basis supervisie en intervisie.

Ik ben gecertificeerd lid van de beroepsvereniging voor Gestalttherapeuten (nvagt) en onderschrijf de ethische code.